2015-03-07

Ur en multi-talangs bildmapp

Kraftfulla kvadrater i färgkrockar på sensibelt rispapper. Mjuka, följsamma nyanser på grov linneduk. Det är en lek i precision och kollision när multi-talangen Birgitta Glenmark ställer ut sina bilder på hotell Scandic Park i Stockholm.

Den 11 mars öppnar Birgitta Glenmark sin utställning på Scandic Park i Stockholm. Runt om på väggarna i hotellets lobby, bar och matsal visar Birgitta bilder ur sin bildmapp. En mapp som ständigt fylls på, inspirerad från vardagen.

Birgitta berättar: ”Till vardags arbetar jag med mina händer. Jag är kirurg. Precision och koncentration är mina verktyg dagtid. Om kvällen tar konsten och skapandet över – min kreativa fristad. Händerna får arbeta fritt. Jag hittar min inspiration i vardagen. Det finns en stor bildmapp i hjärnan som alltid ligger öppen.”

Vernissage GLENMARK/PARK onsdagen den 11 mars kl 17.30 – 20.00
Adress: Scandic Park, Karlavägen 43 Stockholm
Utställningstid pågår: 11/3-20/4
Välkommen!

Vid intresse av verk, kontakta Caroline Asplund: caroline@fo-ko.se
Kontakt Birgitta Glenmark: birgitta.glenmark@gmail.com
www.birgitta.glenmark.com

Instagram:Artage

 

Pressbild B. Glenmark I

 

Pressbild Steel square B.Glenmark

 

Pressbild Steel square II B.Glenmark

 

 

FoKo på Instagram #foko_art_to_go