2014-03-19

FoKo ställer ut Joakim Nordin på hotell Scandic Park

Fram till den 17/4 ställer FoKo ut verk av konstnären Joakim Nordin på hotell Scandic Park i Stockholm. Sväng förbi hotellet och se Nordins sublima bilder hämtade ur drömmar, tolkade i färg, ofta akryl, men någon i olja, på duk. Nordins känsla för ljuset ger en lätthet till verken oavsett färgskala. Med lager efter lager av tunn färg bygger Nordin sina verk. Joakim har ställt ut med FoKo Art To Go sedan hösten 2009. Det känns nu mycket bra att genomföra en separat utställning i samarbete med Joakim och Scandic Park. Så välkommen att njut av konsten på hotellet – en liten oas vid Humlegården! Eller ta med ett verk hem, för din fantasi att utforska vidare.

Denna utställning är den första i raden av tre planerade utställningar på Scandic Park genomförda av FoKo tillsammans med konstnär fram till i sommar. Mer information om nästa utställning finns att läs om här bloggen inom kort.

Joakim Nordin är född 1975,
 i norrländska kuststaden Härnösand. Han bor numera i Stockholm och har en ateljé på Plattform Stockholm på Liljeholmen. Tavlorna han målar är abstrakta och uppbyggda av många lager tunn färg. Varje tavla är skapade intuitivt utan färdig skiss och inspirerade av drömmar och undermedvetna landskap. Han arbetar också med bildhantering för Bukowskis auktioner och studerar Bibliotek och Informationsvetenskap, distans på Linnéuniversitetet. Han har haft en mängd utställningar i Stockholm de senaste åren och är medlem i KRO.

Här nedan ett av de 12 verk som just nu visas på Scandic Park

Rupture

“Rupture” Akryl på duk 75×110 cm

FoKo på Instagram #foko_art_to_go