2014-05-20

Elevers konstverk finansierade studieresa till Prag

Under höstens FoKo Art To Go, i samarbete med Mood Stockholm, arrangerade vi en elevhörna med konst av elever från Södra Latin och Viktor Rydberg Jarlaplan gymnasieskolor. Eleverna, som följer det bildestetiska programmet, fick ett stort gensvar från FoKo publiken. Södra Latins tvåor visade och sålde “Stockholmsbilder”, tryckta blad där var och en av eleverna uttryckte sin bild av Stockholm.
Bladen blev en försäljningssucce’ och finansierade en del av den studieresa till Prag, som var planerad till i april 2014. Eleverna är nu hemkomna från Prag och kommer här på FoKo bloggen göra inlägg från resan. Vistelsen i Prag fokuserade främst på den arkitektoniska konst staden har att visa. Vi på FoKo är mycket stolta över att ha bidragit med vårt engagemang till resan. Först ut på bloggen är Viktoria Hrnjez som berättar om St. Nicholas kyrkan.

Church of St. Nicholas 
Bland de första byggnaderna vi fick se i Prag var den enormt fina St. Nicholas kyrkan, som är byggd i barockstil, klar 1735, och inspirerad av kapellet St. Louis des Invalides i Paris. Kyrkan ligger nära Gamla Stans torg, och är absolut värd ett besök. Maffiga vägg- och takmålningar och fina dekorationer i guld.
Text och foto: Viktoria Hrnjez, årskurs 2 Södra Latins Gymnasium

St Nicholas I

 

St Nicholas II

 

St Nicholas III

FoKo på Instagram #foko_art_to_go